Allview lansează X1 Soul mini

Posted by Randy on Thursday 28 November 2013 0

          Allview a lansat astăzi X1 Soul mini, fratele mai mic a lui X1 Soul. Faţă de producătorii cu renume (şi aici mă refer la Samsung, HTC, Sony etc.) care lansează versiuni mini ale flagship-urilor lor, Allview a decis să nu taie din performanţe ci doar din dimensiuni. Astfel, Soul mini deţine acelaşi CPU si GPU ca şi X1 Soul, iar principala diferenţă este o carcasă de dimensiuni mai mici (şi implicit un display mai mic).



          Până acum nu am mai vazut un producător care să nu taie drastic din performanţele versiunilor mini ale flagship-urilor lor şi de aceea pot spune că Allview începe să fie un concurent puternic pe piaţa din România şi nu numai.
          Din start vă spun că acest telefon este o alegere ideală pentru cei ce îşi doresc performanţă maximă in orice joc sau pentru cei ce ascultă muzica de dimineaţă până seara. Iar pentru cei ce îşi pun zilnic poze pe facebook X1 Soul mini este mai mult decât o alegere ideală.


  • Display & Carcasă



          Ţin să vă spun că acest telefon vine cu un display foarte bun. Este vorba despre un display IPS OGS de 4,5 inci cu o rezoluţie optimă de 1280x720 şi 326 ppi. De ce spun ideală? Pentru că ochiul uman nu percepe nici o diferenţă între 1080p şi 720p pe un display de 4,5 inci. Să nu uităm că şi Motorola Moto G are aceaşi rezoluţie din acelaşi motiv. O rezoluţie de 1080p consumă mai repede bateria şi necesită şi un GPU mai puternic. Astfel jocurile vor rula mai bine pe 720p decât pe 1080p şi se vor vedea la fel. Deci, de ce am avea nevoie de 1080p pe un telefon? Iar carcasa arată foarte bine, aici putem remarca grija pe care Allview a avut-o pentru acest telefon.
Notă Display & Carcasă: 10


  • CPU & GPU
          Puterea de procesare al acestui smartphone este foarte mare. X1 Soul mini deţine acelaşi procesor ca si X1 Soul, deci vorbim despre un quad core tactat la 1,5 Ghz ce utilizează nuclee ARM Cortex A7. Procesorul grafic este PowerVR SGX 544 ce poate rula orice joc. Această combinaţie între un Cortex A7 şi PowerVR SGX 544 fac din acest telefon unul de top. De ce să cumparam telefoane precum Samsung Galaxy S4 I9505 cu nuclee tactate la 1,9 Ghz Cortex A9 ce consumă foarte repede bateria şi nu oferă o diferenţă reală. 

Notă CPU & GPU:  10


  • Memorie internă & Memorie RAM


          La acest capitol există câteva diferenţe între ''fratele mai mare'' şi cel ''mic''. X1 Soul deţine 2GB de RAM si 32GB memorie internă în timp ce X1 Soul mini are doar 1GB de RAM şi 16GB memorie internă. Pot spune că cei 16GB de memorie internă sunt chiar foarte buni, însă era mai bine să rămână 32GB. Iar 1GB de memoie RAM nu sună rău (oricum nu se utilizează mai mult de 800-900MB de RAM).
Notă Memorie internă & Memorie RAM: 8.5


  • Multimedia: Cameră foto & Sunet


          Pentru mulţi un telefon bun vine şi cu o cameră performantă. Allview ştie asta, iar X1 Soul mini are o cameră de 8MP OV8835, dotată cu Autofocus şi Led flash. Performanţele video sunt foarte bune. Această cameră poate filma la 1080p cu 30fps (adică 30 de cadre pe secundă). Aşa că dacă postaţi des poze cu voi pe facebook acest telefon nu vă va dezamagi.
          Muzica se va auzi mai bine ca oricând datorită tehnologiei DTS. De asemenea, vă puteţi bucura de muzica preferată la o claritate superioară datorită amplificatorului audio Yamaha.
Notă Cameră foto: 9
Notă Sunet: 10


  • Baterie & Conectivitate


          Cel mai mult mi-a plăcut bateria. De ce? Păi are 3000 mAh! Astfel puteţi să staţi peste 8 ore în telefon şi puteţi asculta 30 de ore melodiile preferate fără pauza. La capitolul conectivitate X1 Soul are 3G, EDGE, GPRS, Blueooth, WLAN, micro USB 2.0 si Wi-fi.
Notă Baterie & Conectivitate: 10



Teknocez

Teknocez este un blog dedicat telefoanelor mobile.

Fii la curent cu tot ceea ce este nou!

Abonează-te prin email și vei primi zilnic cele mai noi știri.

Share This Post

Postări similare

0 comments:

Contactați-ne!

Name

Email *

Message *

Comentarii

© 2013 Teknocez. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Teknocez. Template modificat de Andrei Dănuț.
back to top