MediaTek lanseaza primul procesor octa core!

Posted by Randy on Thursday 21 November 2013 0

          MediaTek lanseaza primul procesor cu 8 nuclee. De ce spun primul cand si Samsung a lansat un procesor octa core pentru versiunea coreana a lui Galaxy S4? Pentru ca MediaTek a lansat un procesor ce are 8 nuclee reale, care lucreaza simultan. In timp ce la Galaxy S4 se pot utiliza fie cele patru nuclee Cortex A7 fie cele patru nuclee Cortex A15 (dar nu simultan).


         Primul procesor cu opt nuclee se numeste Mediatek MT6592, iar procesul de fabricatie este realizat pe 28nm. Mediatek MT6592 utilizeaza opt nuclee ARM Cortex A7 ce ofera un consum redus de energie si performanta foarte buna. Frecventa procesorului se poate tacta pana 2Ghz si porneste de la 1,7Ghz.
Noul procesor de la MediaTek ofera performante relativ egale cu un Snapdragon 800, dar in acelasi timp consuma cu 40% mai putina energie. De asemenea, temperaura de functionare este mult mai mica decat Snapdragon 800.
         Primele telefoane cu procesorul octa core vor aparea pana la sfarsitul anului, insa va mai trece o perioada pana vor ajunge si in Romania.


Tagged as: ,
Teknocez

Teknocez este un blog dedicat telefoanelor mobile.

Fii la curent cu tot ceea ce este nou!

Abonează-te prin email și vei primi zilnic cele mai noi știri.

Share This Post

Postări similare

0 comments:

Contactați-ne!

Name

Email *

Message *

Comentarii

© 2013 Teknocez. WP Theme-junkie converted by Bloggertheme9
Teknocez. Template modificat de Andrei Dănuț.
back to top